понеділок, 4 травня 2020 р.

Дистанційне навчання 04.05

Доброго ранку, дорогі мої учні!!! Як завжди, дуже швидко промайнули вихідні дні. Я дуже сподіваюсь, що ти встиг гарненько відпочити та провести час з користю і задоволенням. А чи знаєш ти, яке сьогодні число? А який місяць ? Так, до нас із чудовим теплим сонечком  завітав останній місяць весни - травень. Гадаю, ти пам'ятаєш, чому його так назвали... Погляньте у віконечко- природа вже застелила землю тендітним зеленим килимом?

Що ж, пора розпочинати! Запрошую до веселої руханки!  

ЯДС ( мовно- літературна галузь) 

Минулого тижня ми вивчали різноманітний та захоплюючий світ рослин. На цьому ж тижні на нас чекає не менш захоплююча мандрівка до тваринного світу. Упевнена- тобі сподобається. Як гадаєш, з якими тваринами ми познайомимося перш за все ?

Переглянь мульфільм до 1 хвилини 19 секунд і ти здогадаєшся, з ким із тварин ми познайомимося сьогодні.

Не хвилюйся, під час перерви ти зможеш повернутись до цього відео та переглянути увесь мульфільм, якщо, звичайно, він тебе зацікавить))

Я пригадала ваші відео -розповіді про те, куди ви хотіли б помандрувати на створеній вами машині часу. Так ось, багато хто з вас  розповів, що хотів би побувати у минулому, коли ще жили динозаври. Я вирішила, що перший день вивчення теми про тварин ми присвятимо саме ознайомленню з  динозаврами.

Пропоную, розгорнути зошит у косу лінію та, відступивши 1 рядок,  записати нове для тебе слово- палеонтологія. Зроби звуковий аналіз цього слова, поділи його на склади, постав наголос на п'ятому складі, порахуй і запиши кількість звуків, букв та складів.

Це слово у перекладі означає "жахливий ящір". Палеонтологія- це наука, що вивчає вимерлі організми.

Якої думки ти про цих тварин, зважаючи на їх зовнішній вигляд? Як вважаєш, чи страшні динозаври?

Динозаври- це рептилії, які населяли Землю багато мільйонів років тому. Останки динозаврів, серед яких зустрічаються цілі скелети цих доісторичних гігантів, було виявлено у всіх частинах світу. На Землі жило багато видів динозаврів, різних розмірів, будови і способу життя. Період, коли жили динозаври, називають ерою динозаврів. 

Зараз ти зможеш ознайомитись з деякими із них.

Щоб краще запам'ятати непрості назви динозаврів- пропоную  записати їх  у зошит з нового рядка. Пам'ятай, перше слово пишемо з великої літери. Після кожного слова, окрім останнього - кома. У кінці- крапка.








Влаштуй перерву. За бажанням- можеш повернутись до мультфільму, щоб переглянути його увесь.

Математика 

 Пригадай, що таке розрядні доданки. Пропоную розпочати з математичної розминки.

Приготуйся попрацювати у зошиті.  Не забудь про правильну поставу під час письма. Відступи від попередньої роботи 4 клітинки вниз.

Каліграфічна хвилинка 

04 05

Математичний диктант 

Запиши цифрами числа: сімнадцять, сорок чотири, вісімдесят сім, одинадцять, двадцять дев'ять, шістдесят, тридцять два, дев'яносто вісім. 

З нового рядка запиши:

-суму чисел 30 і 5;

-різницю чисел 56 і 6;

-число, що передує числу 33;

-число,  наступне за числом 46;

-найбільше та найменше двоцифрові числа.

Підкресли олівцем всі парні числа.

Перевір правильність виконання: 

17  44  87  11  29  60  32  98  

 35  50  32  47  99 10

Сьогодні ми закріпимо вміння розв'язувати життєві задачі на різнецеве порівняння.

Нагадую правило. Щоб дізнатися на скільки одне число більше чи менше за інше, потрібно від більшого числа відняти менше число. Пам'ятай, в  короткому записі умови такої задачі обов'язково матиме місце порівняльна дужка.

А зараз весела перерва! 

Українська мова

На минулому тижні ти ознайомився із видами текстів. Отож ти  вже знаєш, що є текст- опис,  текст-розповідь та текст-міркування. Сьогодні ми детальніше зупинимось на тексті- описі. 

Текст-опис  - це висловлення про ознаки, властивості предмета, тварини, рослини, людини, явища чи події. 

Опрацюй, будь ласка, сторінку 64, що у букварику.

Одну із загадок ( на вибір ) старанно та каліграфічно запиши у зошит. 

Цікаве читання.  Прочитай текст,  дай відповіді на запитання. Поміркуй, чи є цей текст описом? Чому?

 

Англійська мова 

Обов'язково завітай на блог свого вчителя з англійської мови. Вони вже підготували для тебе цікаві завдання. Отож уперед! Успіхів!

Олександра Олександрівна

Валентина Борисівна

А я, як завжди,  з нетерпінням чекаю на фото твоїх робіт з математики та української мови, відео-переказ опису лисички-сестрички та її малюнка. Вдалого дня!!! 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Дистанційне навчання 22.01.2021 Доброго ранку, мої любі другокласники! Сьогодні останній день нашого дистанційного навчання, адже вже у по...