пʼятниця, 15 травня 2020 р.

Дистанційне навчання 15.05

Сьогодні ми завершуємо наш веселковий тиждень. Я сподіваюсь, що він був цікавим та корисним для тебе. 

І оскільки більшість із Вас невтомно опрацьовують усі запропоновані завдання, вчасно звітують мені про їх виконання, я вирішила сьогодні не задати вам письмових робіт. Завдання будуть творчі та цікаві, адже веселковий тиждень має завершитися веселковими враженнями та запам'ятатись тобі надовго.

 Отож, я залюбки запрошую тебе до ранкової руханки. 

ЯДС ( природнича галузь  ) 

Сьогоднішній урок  буде присвячений дослідам. 

Спробуй переглянути кілька відео та обрати дослід, котрий тобі сподобався найбільше та, звичайно, для котрого у тебе вдома знайдеться все необхідне. 

Не забудь запитати дозволу у батьків, якщо вони проти- не сперечайся. Краще обійми та поцілуй їх, адже це важливіше усіляких дослідів))) 

Отож, приємного перегляду! Упевнена, що у тебе все вийде!!! Якщо буде можливість зроби фото чи зніми відео- адже я дуже хочу побачити результати такої дослідницької діяльності.

Настав час для відпочинку. 

 Українська мова 

Звісно, ти вже знаєш, як і коли на небі з'являється веселка насправді. А  знаєш, як появу веселки у своїй казочці описала письменниця Тетяна Гаркуша? Ні ? Тоді хутчіш сідай, слухати казочку.

-Як учений Вишеслав винайшов різноманітні кольори зі звичайної зернинки колоска?

Наступну казочку прочитай самостійно. Спробуй переказати її зміст своїми словами.



Був вихідний день. Вже зранку було видно, що погода зіпсувалася і прогулянки сьогодні не передбачається. Вдома було нецікаво. Мама читала книжку, а тато щось майстрував. Ніхто не хотів займатися з дитиною.

Софійка сумно сиділа біля вікна і дивилася на сірі хмари в сірому небі. Потім пішла в іншу кімнату. Серед іграшок дівчинка побачила червоний літачок і раптом посміхнулася. Вона швиденько зібрала фарби і пензлик, сіла в літачок та полетіла до сірих хмар.

Софійка знала, як змішувати кольори. Якщо змішати червоний і синій, то вийде бузковий. А якщо змішати жовтий і червоний, то отримаєш помаранчевий. Жовтий з синім дають зелений колір. Дівчинка змішала фарби і провела пензликом по сірому небу. Спочатку намалювала бузкову смужку, потім - синю, блакитну, зелену, жовту, жовтогарячу і червону. Літачок раз за разом повертався до початку роботи і окреслював нові напівкола. Як тільки в небі з’явилася намальована Веселка, хмари одразу розступилися і вийшло яскраве Сонечко.


Спробуй придумати власну назву для  цієї казочки.

Давай трішки відпочинемо. 

ЯДС ( технологічна галузь )

Сьогодні, на завершення нашого веселкового тижня, я пропоную тобі виготовити веселку за запропонованим або власним задумом. Якщо немає пластилину, робота може бути виконана в будь-яких інших технологіях .  Нехай робота вдасться! 



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Дистанційне навчання 22.01.2021 Доброго ранку, мої любі другокласники! Сьогодні останній день нашого дистанційного навчання, адже вже у по...